© Chr. Muziekvereniging Euphonia Onze dirigente is Ankie Loos. Eerdere dirigenten waren: Jan Horst             Theo Kuipers  Antoon Verswijveren     Guus de Waal Joseph Jimkes          René Reijpert Kees den Hoed         Adrie Ligt

Eerdere Dirigenten waar we een foto van hebben.

i

Op jonge leeftijd begon Ankie met saxofoon lessen op de Gemeentelijke Muziekschool van Bergen op Zoom.

Niet lang daarna ging ze meespelen bij de fanfare St. Cecilia in Halsteren. Daar kwam ze er achter dat spelen in een orkest een van de leukste aspecten van het muziek maken is.

Het is dan ook niet gek dat ze, tijdens haar studie aan het conservatorium in Tilburg bij verschillende orkesten speelde, zoals het Nederlands Jeugd Harmonie Orkest, het Europees Jeugd Harmonie Orkest en het Zomerorkest.

Na behalen van haar diploma's muziek docent en uitvoerend musicus, heeft ze een aantal jaren gespeeld bij het Trompetterkorps Bereden Wapens, een fanfare korps van de Koninklijke Landmacht.


Sinds een aantal jaren heeft ze ervaren dat ook het leiden van een orkest erg leuk is en is ze al jaren dirigent van de opleidings orkesten van Harmonie Kolpingszonen hier in Bergen op Zoom.

En vanaf 2015 is ze dirigent van muziekvereniging Euphonia in Bergen op Zoom.




Ook zelf maakt ze muziek en speelt ze bij Kolpingszonen, in een houtblaaskwartet genaamd Amicae en bij projectorkest Orventus.