© Chr. Muziekvereniging Euphonia

ACTIVITEITEN VERSLAG

2020


De eerste repetitie in dit nieuwe jaar was gelijk een generale repetitie voor het concert op 8 januari in Lepelstraat…. En het gebruikelijke nieuwjaars drankje met hapjes.


Terugkijkend naar het  jaar 2019 is de nieuwe repetitie ruimte niet tegengevallen.


We waren door Harmonie St Antonius uit Lepelstraat, samen met hen een Nieuwjaars concert te geven in het patronaatsgebouw. In december 2018 hadden we eerder een concert samen met St Antonius gegeven en dat was heel goed bevallen vandaar dat we weer een uitnodiging kregen.

We hadden de jaarlijkse ledenvergadering op dinsdag 3 maart. Penningmeester Ton Van Broekhoven trad af, maar er meldde zich geen kandidaten.

Vanaf 16 maart 2020 moesten wij noodgedwongen onze activiteiten staken vanwege de uitbraak van het zeer besmettelijke corona virus. Het geplande Koningsdag concert, het opluisteren van het terrein feest op Vrederust en ook het optreden voor het stadhuis vanwege de avondvierdaagse konden door de strikte regelgeving niet doorgaan.

Het was een bijzondere, onwerkelijke situatie. Ook andere evenementen mochten niet doorgaan en ook collega verenigingen hebben deze restricties moeten naleven.

Op 23 juni konden we weer met repeteren beginnen. Eerst met maximaal 30 aanwezigen en minimaal 2 meter afstand van elkaar. Vanaf 7 juli hebben we 6 weken vakantie. Hopelijk zullen hierna veel regels niet meer hoeven. We wachten gewoon af.


De vakanties zijn voorbij en alles zou weer normaal moeten zijn…. Helaas, nee. We kunnen wel weer repeteren, maar we dienen de onderlinge afstand van 1,5 mtr en nog een paar voorwaarden aan te houden.

Er zijn enkele leden die het risico om besmet te raken met het Corona virus niet durven te nemen. We vinden het heel jammer, maar we zijn van mening dat de eigen veiligheid de hoofdzaak moet zijn.